fbpx

Restaurant Shirak en Covid-19

Vanaf 28 april opent Restaurant Shirak weer zijn deuren en uiteraard werken wij volgens de richtlijnen van het KHN op basis van adviezen van het RIVM.

Vanaf 28 april gelden de volgende regels:
Terrassen buiten kunnen van 12.00 uur tot 18.00 uur open onder voorwaarden. Het maximaal aantal gasten op een terras is 50. Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan. Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel, op minder dan 1,5 meter afstand. Bezoekers kunnen binnen betalen, naar het toilet of gebruik maken van de garderobe. Binnen is een mondkapje verplicht.

Verplichte reservering

Reserveren is verplicht en kan telefonisch, digitaal of aan de deur worden gedaan. Er geldt geen minimale tijd tussen reserveren en het terras bezoeken.

Er is een verplichte reservering (‘wait to be seated’) om drukte rondom horecagelegenheden te voorkomen. Op deze manier is het bezoeken van buitenterrassen beter in goede banen te leiden. Een oploop van wachtende bezoekers kan de kans op onderlinge besmetting vergroten.

Gezondheidscheck

Voordat u bij ons kunt reserveren moet u op onderstaande vragen ‘NEE’ kunnen antwoorden.

1. Heeft u in de afgelopen 24 uur last gehad van een of meerdere van onderstaande klachten?
– Hoesten
– Verkoudheid
– Koorts vanaf 38 graden
– Benauwdheid

2. Heeft u het corona virus gehad en is dit in de afgelopen 10 dagen vastgesteld?

3. Heeft u een huisgenoot of gezinslid met verkoudheidsklachten of koorts?

4. Heeft u een huisgenoot of gezinslid met corona en heeft u de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

De voorwaarden

* De openingstijden van de buitenterrassen zijn van 12.00 uur tot maximaal 18.00 uur.
* Er geldt een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf. Dit kan aan de deur.
* Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar.
* Per buitenterras geldt een maximum van 50 personen.
* Met kuchschermen tussen tafels mogen tafels ook op minder dan 1,5 meter afstand van elkaar staan.
* Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht. De GGD gebruikt de gegevens eventueel voor bron- en contactonderzoek.
* De terrasbezoekers blijven zoveel mogelijk zitten. Verplaatsen gebeurt niet onnodig.
* Er is geen zelfbediening.
* Alleen voor toilet- en garderobebezoek of om te betalen mogen bezoekers naar binnen. Hierbij moeten bezoekers binnen een mondkapje dragen.
* Er wordt zoveel mogelijk contactloos betaald.
* Er is geen entertainment (zoals live optredens en videoschermen) op of rondom het terras.
* De basisregels blijven gelden, zoals 1.5 meter afstand en het dragen van een mondkapje.

Groot huishouden en kinderen

Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Als het personen uit hetzelfde huishouden zijn mogen zij met meer mensen aan tafel zitten, op minder dan 1,5 meter afstand. Het is niet toegestaan om met tafels te schuiven.

Reserveer een tafel