Restaurant Shirak en Covid-19

Vanaf 1 juni opent Restaurant Shirak weer zijn deuren en uiteraard werken wij volgens de richtlijnen van het KHN op basis van adviezen van het RIVM.

Vanaf 1 juni gelden de volgende regels:
– Maximaal 30 gasten in het restaurant exclusief personeel
– Standaard 1,5e meter tussen de tafels
– Voor personeel en gasten, als je verkouden bent of griepverschijnselen hebt; blijf thuis en kom niet werken/eten
– Een intakegesprek bij de deur, vooruit gestuurd per mail bij een reservering. Als het controle gesprek goed uitgevoerd wordt kan het personeel bestellingen opnemen en bedienen met zoveel mogelijk afstand.

Algemene vragen

Opzet restaurant
Restaurant Shirak heeft normaal plek voor zo’n 60 gasten, voor de 30 gasten die nu kunnen zitten is nu dus alle ruimte.

Luchtventilatie
Bij Restaurant Shirak hebben we veel aandacht besteed aan onze luchthuishouding; er is continue – op verschillende plekken in het restaurant – verse lucht toevoer.

Wel of niet serveren
Na het intakegesprek aan de deur, serveren we de gasten met zoveel mogelijk afstand en proberen we verder het contact te beperken:

– We vragen gasten om het de hele avond het met een set bestek te doen

– We leggen de menu’s standaard op tafel, en gebruiken ze maar een keer

– We desinfecteren/wassen onze handen (minimaal) 1 keer per half uur

– We houden zoveel mogelijk afstand

Kunnen we bij elkaar aan tafel zitten?
Tafels van twee personen plaatsen wij aan 1 tafel binnen anderhalve meter. Tafels van 3 personen en meer moeten uit een huishouden komen, als dit het geval is kunnen jullie binnen anderhalve meter aan tafel zitten.

Wel of geen mondkapjes & handschoenen
Wij kiezen voor desinfecteren en wassen en niet voor handschoentjes & mondkapjes. Als personeel klachten heeft blijven ze thuis.

Vragen die we stellen bij het intakegesprek:

– Heb je of een van je tafelgenoten de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?

– Heb je of een van je tafelgenoten op dit moment een huisgenoot of gezinslid met koorts of benauwdheidsklachten?

– Heb je of een van je tafelgenoten covid-19 gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 14 dagen vastgesteld?

– Ben je of een van je tafelgenoten in contact geweest met iemand die is gediagnostiseerd met of symptomen vertoont van covid-19 in de afgelopen 14 dagen?