fbpx
Over ons | Logo

Onze achtergrond

Restaurant Shirak is een echt familiebedrijf dat gerund wordt door vader en zoon Grigoriants.

Vaak wordt ons gevraagd wat de herkomst is van de naam Shirak. Deze naam heeft betrekking op onze roots. Shirak is namelijk een provincie in het noordwesten Armenië. En uit dit land zijn we dan ook afkomstig, om precies te zijn uit de stad Gjoemri (na Jerevan, de grootste stad van het land).

In de jaren negentig zijn we in Nederland komen wonen en hebben sindsdien, ieder op een eigen wijze, ervaring opgedaan in de horeca. Want in de horeca, daar ligt uiteindelijk ook ons hart!

Wat we zeker niet hebben achtergelaten in Armenië, zijn de dierbare herinneringen aan dit mooie land. Zij vormt de inspiratiebron voor veel van onze gerechten en voor de wijze waarop er genoten werd van een maaltijd. In Armenië is de warme maaltijd een echte familie aangelegenheid. Aanschuiven aan tafel, betekende ontspanning, gezelligheid en genieten van het overheerlijke eten. En deze warme ervaring willen we uiteindelijk weer delen met onze gasten!

Nog een weetje over ons logo: Daarin ziet u de Ararat en deze is met 5137 meter de hoogste berg van Turkije en het Armeense hoogland. De met eeuwige sneeuw bedekte vulkaan ligt in het westen van Armenië.

Restaurant Shirak

Zoals onze naam wellicht al doet vermoeden, serveren we inderdaad de Armeense keuken. En daarmee zijn we momenteel het enige restaurant in Nederland die dit op de menukaart heeft staan! Maar, we hebben meer dan alleen dat.

We zijn namelijk een Armeens en vegetarisch restaurant in één! Dat betekent dat we een evenwichtig aanbod hebben tussen zowel de Armeense als vegetarische gerechten. In feite zijn we twee restaurants onder in één dak.

Dat we dus ook een vegetarisch restaurant zijn wil overigens niet zeggen dat we geen vlees en vis serveren. Want dat doen we zeker wel, maar alleen in een deel van onze Armeense gerechten. Inderdaad, slechts in een deel, aangezien we ook de vegetariërs willen laten genieten van de Armeense keuken.

We willen onze gasten kennis laten maken met nieuwe gerechten en smaken. Zo geven we aan onze traditionele Armeense gerechten een vernieuwde twist mee. Onze vegetarische keuken gaat voorbij de grenzen van Armenië en is internationaal van karakter. De inspiratie voor de gerechten hebben we namelijk van over de gehele wereld gehaald.

We nodigen u van harte uit voor een culinaire reis bij restaurant Shirak.

– Bari akhorzhak (bon appétit) –

Reserveer een tafel