fbpx
Restaurant | Logo

Ons restaurant

We verwelkomen alle gasten om te genieten van de unieke Armeense keuken en grenzeloze Kaukasische gastvrijheid. Restaurant Shirak is een Armeens restaurant gelegen in het centrum van Den Bosch.  Armeense keuken biedt veel unieke en traditionele gerechten die heel bekend in de Kaukasus zijn. Het restaurant biedt plaats aan 40 gasten en bij mooi weer kunt u van uw diner genieten op ons sfeervolle terras. Ons team is ook echt geïnspireerd door de authentieke gastronomische cultuur: met behulp van producten uit Armenië bereiden onze geweldige chef-koks niet alleen bekende recepten, maar voegen ze de geest en energie van dit land toe in het gerecht. 

Restaurant Shirak serveert naast vlees en vis ook biologische en vegetarische gerechten. Het idee is simpel: goed eten maken dat beter smaakt. Beter in je mond, maar ook beter voor de natuur en je gezondheid. Dus vind je bij Shirak alleen gerechten die elke dag eigenhandig klaargemaakt worden met respect voor mens, dier, milieu en economie. We serveren heerlijke Armeense tapas waar elke vegetariër blij van wordt en zijn daarmee meest gevarieerd en uniek biologisch restaurant in Den Bosch. Er is dus genoeg keuze voor iedereen. De koks werken met ingrediënten van het seizoen en door de wisselende gerechten worden je smaakpapillen dagelijks geprikkeld.

Naast een gezellig diner met vrienden of familie kunt u bij ons ook terecht voor uw bruiloft, jubileum, receptie of andere gelegenheden.
Wij nodigen u graag uit om geheel vrijblijvend langs te komen om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer u meer informatie of een offerte op maat wilt ontvangen kunt u contact met ons opnemen via e-mail, telefoon of het contactformulier op onze website.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Onze achtergrond

Restaurant Shirak is een echt familiebedrijf dat gerund wordt door vader en zoon Grigoriants. Voor vegetarische en Armeense gerechten in Den Bosch bent u bij ons op het juiste adres. Wij houden van Armenië en alles wat het culinair te bieden heeft. We koken moderne Armeense tapas gerechten op een authentieke en traditionele wijze. Ook zijn er natuurlijk klassiekers op onze kaart te vinden. Onze menukaart bevat veel tapas gerechten die u zelf kunt combineren, zo kunt u heerlijk genieten van breed assortiment aan Armeense tapas gerechten. Uiteraard staan ook veel biologische en vegetarische tapas bij ons op de kaart, zo kan iedereen bij ons terecht en hoeven we niemand teleur te stellen.

 Het is voor de eigenaar en chef-kok Leo en zijn zoon Gatchik een vanzelfsprekend onderdeel om zijn gasten niet alleen op culinair gebied te verwennen maar ook te laten genieten van de Armeense gastvrijheid. Puur, exotisch, gezond en gastvrij zijn de kernwaarden van de restaurant Shirak. Armeense keuken biedt veel aanbod aan gerechten die vegetarisch zijn, hierdoor kan iedereen bij ons genieten van heerlijke gerechten onder genot van lekkere Armeense drankjes. Tenslotte kunnen gasten van Shirak al jaren iets ervaren van de Armeense cultuur.

Vaak wordt ons gevraagd wat de herkomst is van de naam Shirak. Deze naam heeft betrekking op onze roots. Shirak is namelijk een provincie in het noordwesten Armenië. En uit dit land zijn we dan ook afkomstig, om precies te zijn uit de stad Gjoemri (na Jerevan, de grootste stad van het land).

In de jaren negentig zijn we in Nederland komen wonen en hebben sindsdien, ieder op een eigen wijze, ervaring opgedaan in de horeca. Want in de horeca, daar ligt uiteindelijk ook ons hart!

Wat we zeker niet hebben achtergelaten in Armenië, zijn de dierbare herinneringen aan dit mooie land. Zij vormt de inspiratiebron voor veel van onze gerechten en voor de wijze waarop er genoten werd van een maaltijd. In Armenië is de warme maaltijd een echte familie aangelegenheid. Aanschuiven aan tafel, betekende ontspanning, gezelligheid en genieten van het overheerlijke eten. En deze warme ervaring willen we uiteindelijk weer delen met onze gasten!

Nog een weetje over ons logo: Daarin ziet u de Ararat en deze is met 5137 meter de hoogste berg van Turkije en het Armeense hoogland. De met eeuwige sneeuw bedekte vulkaan ligt in het westen van Armenië.

 

Restaurant Shirak

Zoals onze naam wellicht al doet vermoeden, serveren we inderdaad de Armeense keuken. En daarmee zijn we momenteel het enige restaurant in Nederland die dit op de menukaart heeft staan! Maar, we hebben meer dan alleen dat.

We zijn namelijk een Armeens en vegetarisch restaurant in één! Dat betekent dat we een evenwichtig aanbod hebben tussen zowel de Armeense als vegetarische gerechten. In feite zijn we twee restaurants onder in één dak.

Dat we dus ook een vegetarisch restaurant zijn wil overigens niet zeggen dat we geen vlees en vis serveren. Want dat doen we zeker wel, maar alleen in een deel van onze Armeense gerechten. Inderdaad, slechts in een deel, aangezien we ook de vegetariërs willen laten genieten van de Armeense keuken.

We willen onze gasten kennis laten maken met nieuwe gerechten en smaken. Zo geven we aan onze traditionele Armeense gerechten een vernieuwde twist mee. Onze vegetarische keuken gaat voorbij de grenzen van Armenië en is internationaal van karakter. De inspiratie voor de gerechten hebben we namelijk van over de gehele wereld gehaald.

We nodigen u van harte uit voor een culinaire reis bij restaurant Shirak.

– Bari akhorzhak (bon appétit) –

Foto’s

Restaurant Shirak
Restaurant Shirak
Restaurant Shirak
Restaurant Shirak
Restaurant Shirak
Restaurant Shirak
Restaurant Shirak
Restaurant Shirak
Restaurant Shirak

Video’s

Reserveer een tafel